top of page

Informatie over Suriname

Suriname is een dynamisch land gelegen in het noordelijk deel van Zuid-Amerika en de perfecte bestemming voor degene die optimaal willen genieten van de ongerepte natuur, uitzonderlijke geschiedenis, monumentale gebouwen, culinaire hoogstandjes en authentieke culturele diversiteit. Suriname is een voormalige Nederlandse kolonie die op 25 november 1975 haar onafhankelijkheid kreeg.

Het overgrote deel van het land bestaat uit ongerepte bossen. Naast het enorme “Centraal Suriname Natuurreservaat” (1.6 miljoen hectare), is ook het grootste deel van het binnenland praktisch onbewoond. De meeste gebieden in het Surinaamse binnenland staan bekend om de indrukwekkende stroomversnellingen. Suriname onderscheidt zich door de verschillende toeristische attracties die er zijn en kan als volgt typerend genoemd worden als “Suriname, werelds groenste juweel”.

Nederlandse invloeden zijn nog op veel manieren zichtbaar, waaronder de Nederlandse taal die gesproken wordt in Suriname. De Surinaamse keuken en zijn vriendelijke bevolking trekken al jaren vele toeristen naar dit heerlijke gastvrije land. Of u nu sportief wilt zijn, cultuur wilt ontdekken of gewoon een lekkere luiervakantie zoekt, het is hier allemaal te vinden. De knusse en schilderachtige dorpjes zijn een heerlijke afwisseling tussen de tropische natuur. Oude plantages vertellen een stukje geschiedenis over hoe men vroeger handel dreef. En in Paramaribo staan de nog oude houten huizen die een bijzondere sfeer oproepen.

Suriname ligt 3 uur achter GMT of wel 2 uur voor EST. Dit betekent een tijdsverschil van 4 of 5 uur met Nederland, afhankelijk van zomer- en wintertijd.

 

Suriname; het land van lekker eten, prachtige natuur, oude plantages en met een fascinerende multiculturele samenleving.

bottom of page