top of page

Geld

De Surinaamse dollar (afgekort SRD) is sinds 1 januari 2004 het officiële betaalmiddel van Suriname.  Er zijn munten van 5, 10, 25, 100 en 250 cent en bankbiljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 SRD.

 

In sommige winkels worden de prijzen in Euro's of US dollars aangegeven. Als u in SRD's wilt betalen, vraag dan altijd naar de koers die wordt gehanteerd.  De meeste winkels hanteren een andere koers dan de officiële dagkoers. Ook voor tours kunt u gewoon in SRD's betalen ook al staat de prijs in Euro's of US dollars aangegeven.

 

In Paramaribo kunt u geld opnemen met uw pinpas bij de pinautomaten waar de logo's Cirrus of Maestro op staan. Creditcards worden geaccepteerd in de grotere hotels.

Toeristen nemen Euro's of US dollars mee naar Suriname en gaan dan wisselen bij banken of cambio's. Het loont om even rond te kijken bij de banken of cambio's wat de dagkoers is. De dagkoers zal niet sterk van elkaar verschillen maar er kan wel een paar tienden verschil inzitten. Binnen en buiten Paramaribo zijn er banken en cambio's te vinden. Gaat u naar het binnenland neem dan SRD's mee. Mogelijkheden tot pinnen of wisselen van geld is bijna niet mogelijk in het binnenland.

ADVIES: GEEN GELD WISSELEN OP STRAAT.

bottom of page